Blog 

Nový rok si většina z nás spojuje se začátkem něčeho nového. Dáváme si různá předsevzetí a doufáme, že do něj vstoupíme, jak se říká pravou nohou. A co takhle do něj rovnou vletět a udělat něco sebe? Přidejte se v lednu k nám a nastartujte své tělo a mysl.

Protahování je základní, nicméně velmi často opomíjenou oblastí zdravého životního stylu. Nesčetně studií přitom dokazuje, že strečink má pro naše tělo blahodárné účinky. Doufám, že vás tyto tři důvody přesvědčí o tom, jak moc je protažení svalů vašemu tělu prospěšné.

Červená řepa obsahuje vitamíny - A, B a C, bílkoviny, cukry a vlákninu, antioxidant betanin a minerály - vápník, hořčík, železo, sodík a draslík. Pro mnohé z nás spojena s negativními vzpomínkami na školní jídelnu. Přitom ji ale stačí pouze dobře dochutit a v mžiku máte zdravé, lehké a chutné jídlo.

Když se chcete svému tělu věnovat jak po fyzické, tak i po psychické stránce, máte na výběr ze spousty možností. Dvě z nich, týkající se zejména pohybu, s sebou přináší různý přístup k fyzické i psychické péči o vaše tělo - jóga a pilates. Jaký je mezi nimi rozdíl a co je pro vás vhodnější?