Lehký salát z červené řepy

15.10.2018

Červená řepa obsahuje vitamíny - A, B a C, bílkoviny, cukry a vlákninu, antioxidant betanin a minerály - vápník, hořčík, železo, sodík a draslík. Pro mnohé z nás spojena s negativními vzpomínkami na školní jídelnu. Přitom ji ale stačí pouze dobře dochutit a v mžiku máte zdravé, lehké a chutné jídlo.

Potřebné suroviny (pro 3 osoby)

1 balení předvařené červené řepy

1 plechovka kukuřice

salát Rucola

250g bílého jogurtu

6 vajec

koření - sůl, chilli, pepř, tymián


1. Rucolu propláchneme a necháme okapat.

2. Řepu nakrájíme na kostičky (já používám kráječ na brambory) a dáme ji do větší misky. Přidáme kukuřici, rucolu a jogurt. 

3. Ochutíme solí, pepřem, chilli a tymiánem, důkladně promícháme a dáme chladit do lednice.

4. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Po uvaření necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.

5. Naservírujeme na talíř.

DOBROU CHUŤ!